Ihastuin Key lime pie -limettipiirakkaan vieraillessamme Amerikassa ja Key Westissä 2009. Tämä on ihanan raikas ja keväinen herkku, joka hurmaa varmasti. Tämän ohjeen löysin jostain netistä vuonna miekka ja kirves, eli valitettavasti en muista alkuperäistä ohjetta. Tällä kertaa tein puolikkaan ohjeen ja irtopohjavuoka oli halkaisijaltaan vain 20cm, pieni, soma ja herkullinen piiras, joka meni vikkelään. Tämä normaali ohje soveltuu siis 24-26m halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Key Lime Pie
Pohja:
200g kaurakeksiä/digestivekeksejä
100g voita
Täyte:
2 prk kondensoitua maitoa
8 keltuaista
2,2 dl limen puristettu mehu (n.6 kpl)
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2 dl Kermaa vaahdotettuna, limen paloja koristeeksi
Ohje:
1. Murskaa kaurakeksit ja sulata voi, sekoita keskenään.
2. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratun irtokakkupohjan pohjalle.
3. Paista pohjaa 200C:ssa 5–7 min.
4. Lisää täyte ja paista 200C:ssa 15 min.
5. Anna kakun jäähtyä. Koristele jäähtynyt pohja
Tämä piirakka on helppo ja nopea tehdä ja sen maku on ihanan kirpeän makoisa. Itse tykkään kaurakeksipohjasta, mutta monissa ohjeissa näyttää olevan pohja digestivekekseistä. Makujuttuja. Ihanan makoista kevättä ja iloa päivääsi!