Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – luukku 6 – Marengit

”Nyt on suuri juhlapäivä – Suomella on syntymäpäivä.
Valkuaista, sokeria ja lakritsijauhetta,
mitä niistä mahtaakaan muodostua?”

 

Onnea Suomi 102 vuotta! Tänään kalenterissa on vuorossa suussasulavan herkulliset salmiakki-lakritsimarengit.

Marenkien perusohje on löytänyt leivontakirjaani Koko Suomi Leipoo 2014 kirjasta, jolloin teimme kilpailussa herkullista Pavlovaa. Olin sinäkin päivänä tähtileipuri! 😉 Koska rakastan salmiakkia, olen lisännyt tähän ohjeeseen turkinpippurirouheen ja lakritsijauheen. Näitä herkkuja meillä syödään usein erilaisissa juhlissa ja myös jouluna.

Marenkeja on ihana koristella lasten kanssa ja vain mielikuvitus on rajana. Strösselit pitää laittaa marenkien pintaan ennen uuniin laittamista. Itse paistoin marenkeja tunnin ja jätin pellit uuniin vielä siksi aikaa, kun uuni jäähtyy. Tuli ihanan rapeita, meillä tykätään kunnon rapsakoista marengeista.

MARENGIT:
3 valkuaista
½ tl suolaa
2 ½ dl Siro-sokeria
1 tl vaniljasokeria
¾ tl etikkaa
1 dl turkinpippurirouhetta
1 tl lakritsijauhetta

MARENGIT OHJE:

  1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon n.1/2 sokerista ja jatka vatkaamista kunnes seos on jähmeää.
  3. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.
  4. Lisää turkinpippurirouhe ja lakritsijauhe ja sekoita massa tasaiseksi.
  5. Pursota pellille.
  6. Koristele strösselein.
  7. Paista 100C:ssa n.1h
  8. Anna jäähtyä pellillä, tarjoile viileänä. (säilytä huoneenlämmössä!)

Ihanan makoisaa joulun odotusta ja iloa päivääsi!

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin