”Pehmeää ja makoisaa, hedelmiä, pähkinää ja suklaata.
Lapset voi hyvin auttaa leipomisessa, nostella pellille nokareita taikinasta.
Upea piparintuoksu uunista leviää, nämä herkut laatikosta helposti häviää.
Vielä viikko ja joulu tulla saa, onpa ihanan makoisaa.”
Nämä Cookiesit ovat kerrassaan herkullisia!! Näissä kekseissä yhdistyy cookiesien ihana pehmeys jouluisiin mausteisiin, suklaaseen, viikunoihin, aprikoosiin ja hasselpähkinään. Näitä keksejä suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja näitä on helppo tehdä myös lasten kanssa!
JOULUCOOKIES:
1 kuppi fariinisokeria (2 ¼ dl)
¾ kuppia sokeria (1 ¾ dl)
1 kuppi voita (n.200g)
2 munaa
3 kuppia vehnäjauhoja (n. 6 ½ dl)
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
1 tl inkivääriä jauhettuna
200 g suklaata paloina (fazer violetti tai joulusuklaalevy)
75 g viikunoita (pehmeitä kuivattuja)
75 g aprikoosia (pehmeitä kuivattuja)
60 g hasselpähkinöitä
COOKIES OHJE:
- Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri.
- Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää pilkottu suklaa, pähkinät, viikunat ja aprikoosit ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä uuninpellille nokareita. (n.1 rkl kokoisia)
- Paista 170°C:ssa n.12 min.
Laita jäähtyneet cookiesit ilmatiiviiseen astiaan.
VINKKEJÄ:
Cookiesien on tarkoitus olla vielä niiden jäähdyttyäkin pehmeitä, joten paistoaika ei kannata olla liian pitkä.
Tästä taikinamäärästä tulee n.70 kpl keksiä, jotka ovat n.1rkl suuruisia paistumaan laitettaessa.
Olen joskus paistanut cookieseja myös 150°C:n lämpötilassa ja vartin verran, mutta monen vuoden ja kokeilun jälkeen tullut tulokseen, että n.170°C ja sen 10-12 minuuttia on paras.
Cookiesit kannattaa laittaa heti jäähtymisen jälkeen ilmatiiviiseen muovirasiaan ja kylmään. Näin maku pysyy parhaimpana. Keksit tarjoillaan toki huoneenlämpöisinä. Olen joskus myös pakastanut cookieseja ja maukkaita olivat pakastuksenkin jäljiltä.