Juhlaherkut & Arkiruuat

Joulukalenteri – Luukku 15 – Luumukonjakkimousse

”Miesväen herkku on vuorossa tänään,
appiukkokin tätä rohkesi lisää pyytämään.

Luumu ja konjakki on yhdistelmä mainio,
ripaus piparia joukkoon ja herkku tää jo valmis on.”

Tämä herkullinen mousse sopii nautittavaksi tällaisenaan jouluisena jälkiruokana, tai vaikkapa koottuna lasiin jälkiruoaksi itse keitetyn luumumarmeladin tai luumusopan ja piparkakkujen kanssa. Videolla tein tämän jälkiruuan luumusopan kanssa, mutta tässä myös ohje marmeladiin.

LUUMUKONJAKKIMOUSSE:
1 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
200g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
2 rkl konjakkia

LUUMUKONJAKKIMOUSSE OHJE:

  1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri
  2. Lisää luumuhillo ja konjakki
  3. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma

LUUMUMARMELADI
150 g luumuja
4 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ dl marmeladisokeria

LUUMUMARMELADI OHJE:

  1. Keitä luumuja n 15 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Soseuta luumut sauvasekoittimella, lisää sokeri, vaniljasokeri ja marmeladisokeri ja anna kiehahtaa vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

JÄLKIRUOKA OHJE:
1. Lisää läpinäkyvään lasiin vuorotellen luumukonjakkimoussea, luumumarmeladia ja pilkottuja piparkakkuja.
2. Päälle voit halutessasi pursottaa kermavaahtoa koristeeksi.

VINKKI:
Tämä on melko tuhti jälkiruoka, joten jälkiruokakulho kannattaa olla melko pieni. Toki tämän voi tehdä myös yhteen isompaan lasiseen kulhoon, josta jokainen voi ottaa haluamansa määrän. Tällöin suosittelen käyttämään luumumarmeladia luumusopan sijaan.

 

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin