”Maailman parhaat – sanotaan.
Totta se on – usko vaan.
Appelsiinia ja valkosuklaata
mausteena näissä herkullisen rapeissa herkuissa.”
Nämä pikkuleivät ovat erittäin helpot ja nopeat tehdä ja sen lisäksi ne ovat todella herkullisia! Ohjeen olen saanut aikanaan äidiltäni ja muistan myös tätini tehneen näitä herkullisia pikkuleipiä. Näistä voi tehdä isoja paloja kuin Wilhelmiina-keksit tai pienempiä napostelupalasia. Joulun kunniaksi lisäsin taikinaan valkosuklaata ja raastettua appelsiinin kuorta.
MAAILMAN PARHAAT VIIPALEPIKKULEIVÄT:
200 g voita
2 ¼ dl sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
valkosuklaan paloja
raastettu appelsiinin kuori
VIIPALEPIKKULEIVÄT OHJE:
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Lisää raastettu appelsiinin kuori ja pilkotut valkosuklaat.
- Jaa taikina osiin (6 kpl) ja pyörittele n. 2 cm paksuisia pitkiä tankoja uuninpellille.
- Paista 200°C:ssa n. 8-10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.
- Leikkaa pikkuleivät lämpiminä vinosuuntaan.
VINKKEJÄ:
Pikkuleivät kannattaa laittaa paloiksi jo miltei heti niiden tultua uunista, näin ne ovat vielä pehmeitä. Paloittelemisen jälkeen pikkuleivät voi jättää hyvin vielä pellille jäähtymään.