Juhlaherkut & Arkiruuat

Browniejuustokakku kinuskikuorrutteella ja suolacashewpähkinöillä (gluteeniton)

Överikakku, järkyttävän hyvää, tämä on parasta mitä olen maistanut! Siinä muutama kommentti tästä ihanasta herkusta, joka tyydyttää vaativammankin herkkusuun makeannälän aivan varmasti! Alla täyteläinen brownie, välissä valkosuklaajuustokakku ja päällä herkullinen kinuski suolacashewpähkinöiden kera. Ja kaiken lisäksi, tämä on helppo tehdä, sen kun sekoitta eri aineosat keskenään ja lisää päällekkäin uuniin. Tämä on meidän perheessämmekin kestosuosikki.

Browniepohja:
200g tummaa suklaata
200g voita
2 dl sokeria
3 munaa
200g gluteeniton jauho (n.4 dl)
1 ps pätkistä paloina
150 g valkosuklaata paloina

Juustokakku:
400g tuorejuustoa
150 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g valkosuklaata
2 rkl limen mehua (Tai sitruunamehua)
1 rkl perunajauhoa

Kinuskikuorrute:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

Päälle:
Suolacashewpähkinöitä 100 g

Ohje Browniejuustokakku:
1. Sulata kattilassa suklaa voi ja sokeri, anna jäähtyä.
2. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää jauhot ja lopuksi pilkotut suklaanpalat.
4. Levitä browniepohja vuokaan. Itse käytin 33×23 cm kokoista vuokaa.
5. Sekoita juustokakun muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa.
6. Levitä juustokakku varovasti browniepohjan päälle, tasoita.
7. Paista 170C n.40min, kunnes juustokakku on hieman kiinteän oloinen. Juustokakun ei tulisi ruskistua pinnalta.
8. Valmista kinuski, kiehauta kerma ja fariinisokeri n.10- 15min, tai kunnes vesilasiin tiputtaessa pisara ei hajoa vaan on hieman kiinteämpi. Kinuskia ei saa keittää liikaa, koska silloin siitä tulee liian kovaa. Katso ohje kinuskin keittämiseksi esimerkiksi täältä.
9. Lisää jäähtynyt kinuski jäähtyneen piiraan päälle ja lisää murskatut suolacashewpähkinät.
10. Anna olla jääkaapissa jonkun aikaa ennen leikkaamista. Toki tuoreena tämä on huippuhyvää, mutta jäähtyneen piiraan saa leikattua siistimmiksi paloiksi.

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin